NETGEAR T&T: Korte introductie en rondleiding NETGEAR Insight Pro

0
2162

Via meerdere wegen krijg ik de vraag om uit te leggen wat nu het verschil is tussen NETGEAR Insight Premium en Insight Pro. Reden te meer voor een blog dus zodoende. Ik zal mijn relaas afsluiten met een link naar een korte video van mijn Amerikaanse collega, zodat een en ander ook visueel wat inzichtelijker wordt. Daarbij nog enige links naar mijn andere blogs in relatie tot NETGEAR Insight Pro. Hopelijk krijg je op deze manier als VAR/MSP een beter beeld van deze unieke netwerkmanagement oplossing toegespitst op het MKB.

 

Verschil tussen NETGEAR Insight Premium en Insight Pro

NETGEAR Insight Premium is een netwerkbeheer platform voor een eindklant, gemaakt voor het geval deze zelf zijn netwerkonderhoud wil uitvoeren. Maar zoals de praktijk leert, ontbreekt het de gemiddelde eindklant veelal aan tijd en/of ervaring om zelf zijn ICT-netwerk te onderhouden. Mede door de strenge regelgeving zoals GDPR (AVG) maar ook kennis met betrekking tot de security behorende bij een netwerk, is specialisme onontbeerlijk. Zeker op gebied van firewalls, VLAN’s, ACL’s, is het de praktijk dat een eindklant al snel terugvalt op een reseller, die niet alleen hardware verkoopt, maar ook de dienst kan leveren om zijn omgeving op een veilige manier te installeren en onderhouden. Lever je als VAR diensten aan een zakelijke eindklant, dan weet je dat ook dat de zorgplicht om de hoek komt kijken. Kortom, met oog rondom al deze uitdagingen hebben we een aantal jaren geleden als NETGEAR besloten om het Insight Pro management platform te ontwikkelen. Met de wereldwijde input vanuit een behoorlijk aantal VAR’s zijn we een jaar of vier geleden met dit platform, specifiek voor de dienstverlenende reseller op de markt gekomen. Dus als je een reseller bent die zich graag profileerd als VAR/MSP of als je als reseller plannen hebt in deze richting, dan kan NETGEAR Insight Pro wel eens een pragmatische oplossing zijn om de locatie(s) van jouw eindklanten (op afstand) te installeren en te onderhouden. Kortom een mooi onderdeel van je diensten portfolio naast de diensten die je waarschijnlijk al leverd.

 

Wat betekend NETGEAR Insight Pro voor jou als Value Added Reseller

Het Insight Pro platform is een “cloud hosted” omgeving waarmee je als reseller op een overzichtelijke en efficiënte manier je klanten, met daaronder hun locaties kunt beheren. NETGEAR Insight Pro voorziet in het vereenvoudigen van de installatie, configuratie en het onderhoud, van NETGEAR Insight compatible hardware. Voor de verbinding met Internet, zijn geen ingewikkelde firewall instellingen nodig, want de communicatie tussen het Insight platform en de locatie van de klant geschiedt via een beveiligde en versleutelde tunnel. Met betrekking tot de security behoort two-factor authenticatie standard tot de mogelijkheden binnen Insight Pro, hiervoor behoeven geen extra kosten te worden gemaakt.

Deze netzwerkmanagement dienst die je als reseller via Insight Pro aan jouw eindklant kunt aanbieden, kan zowel lokaal als remote uitgevoerd worden. De kracht van Insight Pro is dat het platform gebruiksklaar, in de vorm van een abonnement beschikbaar is. Je kan deze dienst zodoende zonder investering vooraf, op maat aanbieden bij jouw eindklant. OP deze manier, kan je als VAR met Insight Pro eenvoudig en naar jouw smaak je dienstenmodel, aanvullen, inrichten en uitbreiden.

Het Insight Pro platform spitst zijn onderhoudsdiensten sterk toe op de onderkant tot het midden van het MKB. Het onderhoud van het Insight Pro platform zelf is volledig in beheer van NETGEAR. Alle verbeteringen, firmware updates en security patches worden door ons geïmplementeerd, zodat je hieraan als reseller geen onnodige tijd verliest en altijd automatische de laatste revisie updates aan kunt bieden.

Ook uitgebreide rapportages zijn op maat in te stellen, zodat naar wens en smaak, de eindklant zowel als de VAR automatisch op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van hun netwerk. Met oog op de zorgplicht kan een VAR zijn netwerkdiensten gebaseerd op NETGEAR Insight hardware in combinatie met Insight Pro, met de hoogst haalbare, schaalbare en betaalbare efficiëntie uitvoeren.

 

Tijd voor de demo!

Maar voor nu even genoeg gezegd en geschreven, een “plaatje” zegt immers meer dan duizend woorden, dus onder de link naar de video waarna ik in het begin refereerde:

 

Heb je na het zien van deze video nog verdere interesse in Insight, dan hebben we nog wel wat handige Tips & Tricks, zodoende hieronder de links:

 

Ben je verder nieuwsgierig geworden of heb je vragen, neem gerust contact op met je contactpersoon bij NETGEAR. Heb je nog geen contactpersoon bij NETGEAR, neem dan zeker contact op met het NETGEAR Rapid Response Team. We helpen je graag verder.

Voor België:        www.netgear-rapidresponse.be
Voor Nederland: www.netgear-rapidresponse.nl

Als je aan de slag bent en denkt, dit zou met betrekking tot NETGEAR een mooi onderwerp zijn voor een webinar of blog, stuur me gerust een email.

Eric Lindeman
Sr. SE NETGEAR Benelux