NETGEAR T&T: Singlemode vs Multimode Fiber

0
2961

Eigenlijk had ik deze NETGEAR Tips & Tricks Video, Alles over Fiber in 15 minuten moeten noemen, maar een “dit versus dat” onderwerp, schijnt beter aan te slaan voor de kijkcijfers? Maar goed, de tijd zal het leren. Als ik mijn switching essentials training geef, dan zie ik keer op keer dat een significant aantal cursisten “op het puntje van hun stoel gaat zitten” bij het onderwerp Fiber Optics. Daarnaast is interactie bij dit onderwerp altijd gegarandeerd.

 

Glasvezelbekabeling,

bestaat al redelijk lang, zelfs langer dan de UTP-kabels die we sinds de jaren 90 gebruiken. Toen ik begin jaren 80 mijn IT-carrière begon en mijn toenmalige werkgever en deze in 1985 een 2e pand opende, werd er net voor de oplevering dit pand een glasvezel tussen beide vestigingen geïnstalleerd. Over één vezelpaar ging de telefonie en over een ander vezelpaar de terminal verbindingen voor de Wang VS (Mini Computer met Terminals). Voordelen waren dat er maar een centraal geïnstalleerde telefooncentrale en computersysteem nodig was voor beide vestigingen. Kortom het nut van fiber-bekabeling was mij als duidelijk voordat ik mijn AMBI-modules op zak had.

Nu weer even naar de tijd van nu. Als SE voor NETGEAR krijg ik wekelijks vragen over fiber-optics en zodoende deze Tips & Tricks video over de toepassing van glasvezel, met de volgende onderwerpen:

  • Verschil tussen Multimode en Singlemode Fiber
  • Welke naamgeving wordt er fiberkabels gebruikt
  • Wat zijn de specificaties bij hogere snelheden
  • Welke connectoren zijn er door de jaren gebruikt
  • Hoe kies je de juist module
  • Resumé /Aandachtspunten

 

In deze ruim 15 minuten durende video, bespreek ik de meest relevante zaken waarmee je in de meeste gevallen genoeg basis hebt om de vragen van je klanten te kunnen beantwoorden.
Als er extra vragen zijn, dan kan ik daar uiteraard in andere NETGEAR Tips & Tricks Video op in gaan.

Klik hieronder op het plaatje om deze video te bekijken.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like.
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van de video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met jouw tips of gedachten.

 

Eric Lindeman
Sr. SE NETGEAR Benelux