NETGEAR T&T: Statical VLAN Routing

0
2889

Nadat ik samen met Sergio Mandos een aantal webinars over AVoIP switching heb georganiseerd, zijn er aardig wat AV-Resellers met volle overtuiging aan de slag gegaan met onze M4250 AV-Line switches. Gaande de tijd kregen eigenlijk allemaal enthousiaste reacties, met onder meer hoe eenvoudig het wel niet is om met de AV-Profielen te werken, ook het maken van verschillende VLAN’s onderling te laten routeren is eigenlijk een fluitje van een cent. Maar in een redelijk aantal gevallen kreeg ik toch wel één maar…..

en deze zat op het gebied van het routeren van de netwerkpakketten buiten de AV-switch zelf om. Zoals door deze resellers aangegeven, werken de onderlinge VLAN’s op de switch prima samen, echter als er netwerkverkeer richting internet plaatsvond, dan waren als voorbeeld, de sites waar men naartoe wilde browsen onbereikbaar.

Tja, dat is toch logisch, zou iemand die al een paar jaar in IT meegaat zegen: “Je moet gewoon even je static routes in je router aanpassen en klaar is Kees” Maar let wel, als trainer kan je uit ervaring zeggen dat elke IT-er hier ook wel eens mee geworsteld heeft. Dus tijd voor mij om weer eens een video te maken, om dit zo duidelijk mogelijk uit de doeken te doen.

In de basis leg ik in deze video wat static routing is en wat je op je router/firewall moet instellen om dit werkend te krijgen. Maar gezien de extra vragen die ik in de context van static routing van de bovengenoemde AV resellers kreeg, dacht ik dat het verstandig was om de context wat breder te trekken in de vorm van een mini-training over routing. Deze hele video duurt dan ook 20 minuten, maar deze investering in tijd zal zich in de praktijk dubbel en dwars terugverdienen. Onder een overzicht van de onderwerpen:
  • Private IPv4 Ranges
  • Principe Statische Routeringen
  • Routing Protocollen
  • Resumé /Aandachtspunten

Ik schat zo in, dat deze video leerzaam is voor iemand die in de AV-sector werkt en die zich steeds meer wil verdiepen in de IT kant, maar als je als IT-er nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, kijk dan gerust mee. Overigens, heb ik nog een aantal andere video’s met educatieve Switch onderwerpen op YouTube geplaatst, doe er gerust je voordeel mee.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like.
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van de video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met jouw tips of gedachten.

 

Eric Lindeman
Sr. SE NETGEAR Benelux