NETGEAR T&T: Een perfect NDI-netwerk in slechts 5 eenvoudige stappen.

0
2783

Als je een klein beetje betrokken bent op het gebied van AV over IP networking, hoor je steeds vaker de term NDI vallen. NDI staat voor Network Device Interface en is een open standaard met als doel om de HDMI of SDI-bekabeling van videoapparatuur te vervangen voor Ethernet bekabeling. Zeker in de hoek van AV-reproductie, waar traditionele bekabeling beperkingen heeft in lengte, prijs/kwaliteit en flexibiliteit een pragmatische oplossing. Kortom voordelen genoeg, maar met de zoektocht naar een passende netwerk-switch oplossing en het bouwen van een proof of concepts, zijn AV Specialisten er wel achter gekomen dat het configureren toch wel wat aandacht vraagt en je niet zomaar elke willekeurige netwerk switch kunt gebruiken omdat dat de instellingen toch wel complex kunnen zijn. Zeker voor oplossingen met meer dan een switch of bij het geval dat je meerdere AVoIP oplossingen moet integreren binnen je project, wordt het er aan de switch kant, niet gemakkelijker wordt. Deze uitdagingen zagen wij gezamenlijk met een aantal AV-fabrikanten al een jaar of zes geleden aankomen en daar hebben we als NETGEAR uiteraard op geanticipeerd.

Start je op Internet een zoektocht of praat je met het gros van de NDI-fabrikanten over het onderwerp een passende netwerk-switch voor NDI, dan zie je links en rechts de naam NETGEAR voorbij komen met de M4250 AV over IP Switch series. Dit heeft natuurlijk een aantal redenen en daar wil ik je een en ander over uitleggen in onderstaande video. Ik heb deze video, 5 Stappen voor een perfect NDI-netwerk genoemd. Met als doel om je uit uit te leggen dat het voor jou als expert die meer verstand heeft van AV, samen met NETGEAR, toch eenvoudig is om met minimale netwerk kennis en in een minimale tijd, zelfs de meest uitgebreide NDI-oplossing op te kunnen leveren voor jouw klant.

 

Nieuwsgierig geworden naar deze 5 stappen en de assistentie die wij je als NETGEAR kunnen bieden, kijk gerust even naar deze video.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like.
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

 

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van de video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met jouw tips of gedachten.

 

Eric Lindeman
Sr. SE NETGEAR Benelux