Video over IP en SDVoE trainingen

0
1595

Binnen de AV-wereld zien we een stijgend aantal oplossingen waar ethernet switches ingezet worden als basis voor de connectiviteit voor AV-projecten. Hierdoor is het mogelijk om bestaande ethernet bekabeling te gebruiken voor de transmissie van videosignalen. Dit betekend niet alleen een besparing aan kosten voor bekabeling! Want door TCP-IP als transportmiddel te gebruiken zijn ook de grenzen aan kabellengten grotendeels verdwenen. Dit betekent voor de AV reseller nog meer flexibiliteit bij het aanbieden van AV-oplossingen. Om je als reseller meer te specialiseren op het gebied van netwerktechnologieën in combinatie met Audio Video, bieden we een aantal trainingen aan via Wavepart AV Trainingen.  Onder een link naar de AV-trainingen en een introductie van Wavepart

Klik hier voor het volledige AV trainingsoverzicht.

 

Wavepart

Mijn naam is Jeroen Caeyers, eigenaar van Wavepart. Gestart in 2011 ontwikkelt en verzorgt Wavepart audiovisuele (AV) en IP trainingen. Trainingen met onderwerpen als “Introductie AV Systemen”, “HDMI Techniek en Troubleshooting”, “IP en WiFi Techniek” en “AV over IP”. Maar ook trainingen op maat gemaakt. Uitgangspunt is dat de cursisten zoveel mogelijk worden uitgedaagd d.m.v. vragen, demonstraties en (hands-on) opdrachten.

Mijn achtergrond ligt in de elektrotechniek. Na mijn studie ben ik al heel snel in de AV wereld terecht gekomen. Eerst in de broadcast sector met training, installatie en ondersteuning van video servers en videomontage systemen. Geleidelijk is de focus steeds meer richting professioneel AV en trainingen gegaan. Inmiddels heb ik een kleine 20 jaar ervaring in AV en ben Cisco CCNA gecertificeerd.

Een belangrijke recente ontwikkeling is de integratie van AV en IT. Steeds vaker gaan audio en video signalen over een IP netwerk. De enorme flexibiliteit van zo’n ontwerp en de lage prijs van ethernet switches (t.o.v. video switchers) liggen hieraan ten grondslag. Wavepart helpt AV bedrijven bij deze ontwikkeling. Maar er liggen ook enorme kansen voor IT bedrijven in de AV markt. Wij kunnen hen helpen de benodigde AV kennis op te doen.

Ik ben enorm verheugd met de samenwerking tussen Wavepart en NETGEAR. NETGEAR richt zich actief op de AV markt met snelle maar betaalbare switches die uitstekend toepasbaar zijn voor AV. NETGEAR onderkent het belang van trainingen, door onze samenwerking bundelen we onze kennis van de AV en IT wereld ten dienste van de klant.