NETGEAR Powerline WiFi 1000 geeft mobiele apparaten overal ontvangst

0
1664
netgear-powerline-wifi

NETGEAR introduceert de NETGEAR PowerLINE WiFi™ 1000 Adapter Kit (PLW1000), de eerste in zijn soort. Ontvang overal WiFi dankzij de eerste netwerkadapter die Gigabit powerline-technologie combineert met highspeed 802.11ac Wifi.

Dankzij de razendsnelle Gigabit powerline-technologie die voldoet aan de HomePlug® AV2-standaard, sturen PowerLINE WiFi 1000 Adapters twee keer zo snel als eerdere 500MBps powerline producten, data door je stopcontacten voor een plug-and-play internetverbinding. Zonder nieuwe draden te trekken of gaten in muren te boren om ethernetkabels te leggen, zorgt PowerLINE Wifi voor een extra wifi hotspot in elke kamer met supersnelle 802.11ac wifiverbinding, en maakt een eind aan zwakke signalen en dode plekken.

Zonder nieuwe draden te trekken of gaten in muren te boren om ethernetkabels te leggen, zorgt PowerLINE Wifi voor een extra wifi hotspot.

Het gemiddelde thuisnetwerk ondersteunt meer dan twaalf apparaten die met internet verbonden kunnen worden. Dat blijkt uit een recente studie van onderzoeksbureau MarketLab. Zo’n 35 procent van de respondenten gaf echter aan dode plekken te hebben in huis. Bouwmaterialen als stenen en afstand van de draadloze router kunnen nadelige effecten hebben op het draadloze netwerk. Dit betekent een uitdaging voor het slimme huis van de toekomst, dat een volledige verbinding nodig heeft voor het voortdurend groeiend aantal mobiele apparaten.

“Met de toename van het aantal in het slimme huis geïntegreerde apparaten, neemt ook de vraag om draadloze verbinding met het netwerk toe. Er kunnen plekken in je huis zijn waar het wifisignaal hapert wegens bouwmateriaal, en je wil geen gaten in muren slaan om kabels te trekken”, zegt Oleg Fishel, productmanager van de NETGEAR Powerline-serie. “PowerLINE WiFi 1000 lost deze problemen op zodat je internetverbinding hebt waar je het nodig hebt, en met een ongelooflijk snelheid. En de installatie is net zo gemakkelijk als die van een lamp.”

“PowerLINE WiFi 1000 lost deze problemen op zodat je internetverbinding hebt waar je het nodig hebt.”

Steek uw PowerLINE WiFi 1000-adapter in een stopcontact en verbind de adapter met uw router. Plaats vervolgens het meegeleverde PowerLINE WiFi accesspoint. Maak gebruik van de LED-lampjes die de signaalsterkte aangeven om te bepalen welk stopcontact het best gebruikt kan worden. Vervolgens gaat je wifiverbinding dwars door muren en vloeren, en komt er een einde aan dode plekken – zelfs in kelders en andere slecht bereikbare plekken. Het PowerLINE WiFi accespoint heeft twee externe antennes om het bereik en de betrouwbaarheid van de wifiverbinding te vergroten, zodat je familie vertragingsvrij 4K video kan streamen, supersnel kan gamen en kan surfen zonder zorgen te maken om een zwak signaal.