Business Central 2.0 biedt volledig draadloos netwerk beheer voor resellers

0
1609

NETGEAR introduceert een nieuwe manier voor het midden- en kleinbedrijf om draadloze netwerken op de groei te beheren en onderhouden op CeBIT 2016. Business Central 2.0 is een serviceplatform voor cloudgebaseerde diensten en biedt organisaties flexibiliteit in het beheer van draadloze netwerken. Meerdere locaties kunnen onafhankelijk van elkaar beheerd worden en duizenden draadloze access points en gebruikers kunnen onder één management portal worden geschaard.

Business Central 2.0 is een management- en monitoringoplossing waarmee organisaties draadloze netwerken veilig kunnen opzetten en beheren. Retailketens, kleine kantoren, restaurantketens, koffiebars en andere groeiende organisaties kunnen hun wifinetwerk zelf of veilig via de cloud beheren. Veel organisaties richten zich liever op hun kernactiviteiten dan op tijdrovende werkzaamheden als het inrichten van een efficiënt wifinetwerk. Business Central 2.0 stelt deze bedrijven in staat het beheer van hun gehele distributed wifinetwerk uit te besteden aan Managed Service Providers, die wifinetwerkbeheer aan meerdere klanten tegelijk kunnen leveren.

Groeien zonder investeringen op het spel te zetten
“Geen enkel ander netwerkbedrijf biedt organisaties een dergelijk niveau van flexibiliteit in gecentraliseerd beheer. Het maakt een eenvoudige en kosteneffectieve migratie van standalone implementaties, naar cloudbeheerde wifi mogelijk,” zegt Arend Karssies (foto), Regional Director Benelux & Other EMEA bij NETGEAR. Wanneer bedrijven groeien, is het vaak een kostbare aangelegenheid om de access points te vervangen. Met de flexibiliteit van NETGEAR’s Quad-Mode Management, kunnen organisaties eenvoudig wisselen tussen de verschillende beheermodi, zonder dat bestaande investeringen op het spel komen te staan.”

Quad-Mode Management
Business Central 2.0 vormt de vierde en laatste fase van de ontwikkeling van NETGEAR’s flexibele beheeroplossing voor wifi acces points. Met het innovatieve Quad-Mode Management, kunnen organisaties kiezen uit Standalone, Ensemble, Controller, of Cloud-Managed mode, waarmee bestaande of nieuwe ProSAFE 802.11ac Access Points kunnen worden beheerd. “Je kunt kiezen voor de managementoptie die het beste bij jouw organisatie past,” zegt Karssies. “In ensemble mode bijvoorbeeld werken meerdere access points samen als groep, waarna je vervolgens via je controller managed beheer kunt opschalen naar een andere managementvorm waarmee je via één app al je access points waar ook ter wereld kunt monitoren en beheren. Wij denken dat resellers hun klanten met Business Central een kostenefficiënt alternatief kunnen bieden.”

Business Central 2.0 is beschikbaar op de ProSAFE® WAC720 en WAC730 Business Dual Band Wireless-AC Access Points.

Specificaties
Via een dashboard is er altijd goed zicht op de status en prestaties van de wifinetwerken. Business Central 2.0 biedt onder andere:Beheer via de cloud van NETGEAR ProSAFE 802.11ac Access PointsMulti-tenancy – MSP’s kunnen wifinetwerken van meerdere klanten via de cloud beheren, maar uiteenlopende klantervaringen biedenBegrenzing van bandbreedteBediening via mobiele apparatenUitgebreide monitoring- en reportingmogelijkheden

Beschikbaarheid
NETGEAR Business Central 2.0 is per direct beschikbaar via geautoriseerde NETGEAR-partners en andere resellerkanalen, met verschillende licentiepakketten gebaseerd op het aantal access points en de duur van de licentie. NETGEAR biedt een gratis trail van 90 dagen van Business Central 2.0.

bron:Dutch IT-Channel