Mythes over zakelijke WiFi ontkracht

0
2387

Alle wifi netwerken zijn toch precies hetzelfde, toch? En als je iets supersnel en slims wilt, heb je gewoon een bekabeld netwerk nodig? Fout. Of tenminste … niet altijd gelijk. WiFi is het afgelopen decennium sterk geëvolueerd en enkele van de meer recente innovaties maken het vaak een haalbaar en financieel interessant alternatief voor traditionele bekabelde netwerken.

We hebben het niet alleen over de meest opvallende innovaties. Eenvoudige maar efficiënte WiFi access points (toegangspunten – de radios die je network draadloos maken) kunnen de capaciteit en dekking vergroten. En dat doen ze tegenwoordig met minder draadloze toegangspunten. Ook zijn er nu extra beveiligingslagen en verbeterde privacy die ‘draadloos gaan’ een veilige optie voor bedrijven maken. Andere ontwikkelingen op het gebied van wifi doorbreken weer nieuwe barrières.

WiFi heeft zich dus continu ontwikkeld, net als elke andere modern technologie: bedenk eens hoe software in het afgelopen decennium is veranderd; de explosie van cloudgebaseerde diensten; of hoe consumenten electronica digitaal, slim en internetgebaseerd werd. WiFi heeft dezelfde grote evolutie doorgemaakt. Dus voor veel zakelijke gebruikers en hun diensten leveranciers is het tijd om bij te leren wat wifi allemaal kan doen nu.

Hier zijn de belangrijkste feiten:

WiFi haalt meer dan ‘bekabelde’ prestaties

De nieuwste generaties WiFi kunnen vergelijkbare snelheden bieden als Gigabit Ethernet en in de meest recente versie zelfs multi-Gigabit Ethernet. Dit komt door de manier waarop zowel WiFi 5 als WiFi 6 kunnen worden geconfigureerd op de 5 GHz-signaalband, met een snelheid tot 1,7 Gbps of 2,4 Gbps. Dat is meer dan genoeg voor veel zakelijke toepassingen:

  • Bestandsoverdracht – zoals het verzenden van hoge resolutie medische beelden binnen een medische kliniek
  • WiFi-toegang voor gasten voor honderden mensen tegelijk
  • Narrowcasting, Point of Sale, conferenties en bewakingscamera’s
  • Slimme bouwsystemen voor verlichting, deuropening, bewegingsdetectie en spraakherkenning
  • Kosteneffectieve communicatie zonder ‘dode hoeken’ op de hele campus of in het hele bedrijf
  • WiFi-toegangspunten met Power over Ethernet (PoE) verminderen de noodzaak voor het aanleggen van stroomkabels.

WiFi is flexibel en verreikend

Afgezien van de snelheid, zijn er nog enkele andere belangrijke redenen om wifi als een serieuze kanshebber voor zakelijk dataverkeer te beschouwen. In een perfecte wereld zouden locaties die netwerkverbindingen nodig hebben, een eenvoudige lay-out en gemakkelijke toegang voor installatie hebben, evenals voldoende tijd en budget om kabels en andere apparatuur te installeren. Bedrijven konden vaak precies voorspellen wat ze nodig hadden, niet alleen vandaag, maar ook zes of twaalf maanden later. Zoals we allemaal weten, bestaat die perfecte wereld niet: lay-outs maken de installatie moeilijk, verhuurders zijn niet blij met extra bekabeling, deadlines en budgetten zijn doorgaans beperkt, en wat bedrijven nodig hebben aan personeelscapaciteit moet voortdurend worden gewijzigd.

Wist je dat wifi dit nu allemaal kan?

  • Breid WiFi-netwerken direct en eenvoudig uit, zelfs over grote oppervlakken, met behulp van moderne mesh WiFi-toegangspunten. Je kan een draadloos netwerk met meerdere units creëren, eenvoudig en snel verbonden en geconfigureerd met behulp van NETGEAR Orbi Pro of Insight-cloudbeheersoftware. Hierbij blijft de kwaliteit van de verbinding consistent tot aan de verste gebruiker of het verste apparaat, zonder enig verlies van kwaliteit, bij gebruik van NETGEAR Instant Mesh.
  • Sluit meerdere IoT-apparaten op een veilige manier aan – vroeger werd wifi gezien als minder veilig dan bedrade netwerken, maar dat is enorm verbeterd, met de toevoeging van meerdere beveiligingslagen. Een bedrijf kan nu zelfs de zwakste schakel in de hele netwerkwereld, dat wil zeggen IoT-apparaten, via WiFi verbinden.
  • Wireless Protection Access (WPA) is een WiFi-beveiligingsstandaard die is blijven evolueren. Daar bovenop kunnen NETGEAR gebruikers ook nog beveiligde WiFi-zones creëren met behulp van virtual local area network (VLAN) -technologie. Verder is er de mogelijkheid om tot 4 geïsoleerde draadloze netwerken (SSID)’s te creëren.
  • Wanneer je WiFi moet aanbieden in tijdelijke of zelfs pop-up sites – dan heb je wifi nodig die snel en eenvoudig in te stellen is. Met Instant Mesh kunnen netwerken binnen enkele minuten worden geconfigureerd of uitgebreid, zonder het gedoe en de kosten van het installeren van kabels.

WiFi wordt nog slimmer

Voor het MKB en hun wederverkopers van vandaag zijn er een paar vereisten voor netwerkconnectiviteit. Afgezien van prestaties en kosten, is installatiegemak van het grootste belang. Ook maken MKB’ers zich zorgen over de veiligheid.

Dankzij cloudtechnologie kunnen bedrijven tegenwoordig draadloze netwerken in een handomdraai installeren, vaak met zero-touch implementatie en met systeembeheer op afstand. Wanneer je het NETGEAR Insight-cloudportaal start, vindt het automatisch alle WiFi-toegangspunten in een netwerk, evenals andere verbonden apparaten. Die taak kan ter plaatse of honderden kilometers verderop worden uitgevoerd.

Bovendien is het eenmaal instellen, bewaken, oplossen van problemen en het opnieuw configureren van netwerken een fluitje van een cent met behulp van de Insight-portal, of dit nu via een webbrowser of de smartphone-app is. Het is ook gemakkelijk om meerdere virtuele draadloze netwerken binnen één systeem te creëren om verkeer tussen personeel en bezoekers veilig te scheiden. Bedrijven kunnen ook prioriteit geven aan wie toegang krijgt tot bandbreedte. Meerdere ingebouwde beveiligingsfuncties geven bedrijven het vertrouwen dat informatie privé en veilig is.

WiFi 6 tilt draadloos naar een nieuw niveau

Voor veel zakelijke gebruikers zal wifi 5 voorlopig prima zijn, zolang er niks verandert. Voor elke organisatie die het aantal aangesloten apparaten uitbreidt, IoT-apparatuur installeert, of een hogere doorvoersnelheid wil, is het echter de moeite waard om eens naar WiFi 6 te kijken.

De onmiddellijke snelheidswinst maakt het perfect voor toepassingen en apparaten die meer bandbreedte nodig hebben, zoals bewakingscamera’s, conferenties, video- en hoge resoliutie beeldoverdracht, of zeer compacte WiFi-gebruikers hotspots. Wat echt het verschil maakt, is hoe WiFi 6 verzoeken van elk apparaat (en elke gebruiker) tegelijk kan behandelen, zodat de totale draadloze connectiviteit effectiever wordt. Eindelijk een consistente ervaring altijd en overal.

 Tenslotte

Ongeacht welke wifi-standaard er wordt gebruikt, gebruiksgemak is alles. Evenzo telt praktische ervaring meer dan de theorie. Hier zijn enkele meningen van NETGEAR-partners en zakelijke klanten:

Kyle Larson, IT-directeur van New Hope Church: “Ik hoef geen uren te rijden om een ​​eenvoudig probleem op te lossen; met cloudgebaseerd beheer is de oplossing één klik, rechtstreeks vanaf mijn bureau. Dat bespaart me een hoop tijd, wat zich vertaalt in echte kostenbesparingen voor onze kerk. ”

Bryan Turner, directeur informatietechnologie, Trinity-Pawling School, installeerde een aantal WAC540 WiFi access points: “Het opzetten van elk access point was eenvoudig: het verzamelt alle informatie die het nodig heeft, vindt apparaten en het is klaar voor gebruik. Het is eenvoudig: 15 minuten en het is klaar. ” Bryan ontdekte ook dat hij vanwege de capaciteit van het WAC540-ontwerp de helft van het aantal access points nodig had dan dat hij had verwacht.

Scott Birmingham, Birmingham Consulting: “We kunnen alles vooraf configureren voordat we bij de klant aankomen, via het cloudportaal, zonder dat we dozen hoeven te openen. Insight Pro vermindert werk en neemt minder tijd in beslag van de klant ”.

WiFi is het afgelopen decennium stilletjes aan het evolueren en vandaag de dag wint het op een aantal punten van bedrade netwerken: slim, kosteneffectief, gemakkelijk, flexibel, veilig en toekomstgericht.

Prik door de mythes, ken de feiten – ontdek de voordelen van NETGEAR’s professionele WiFi. NETGEAR heeft een mooie reeks van webinars waar we dieper ingaan op alle WiFi Mythes en Misverstanden . Wil je meer weten schrijf je in!