NETGEAR T&T: Hoe kan je jezelf online trainen voor AVoIP Networking

0
2535

Omdat we als NETGEAR, door middel van onze AV-Line switches steeds vaker in contact komen met AV resellers. Krijgen we steeds vaker de vraag of we ook een training voor de basiskennis op het gebied van TCP-IP in combinatie met AV over IP kunnen verzorgen. Voor ons voldoende signaal om hier iets mee te doen en zodoende hebben we de eerste trainingen al verzorgd. Deze training duurt een dagdeel en geeft volgens de toehoorders voldoende inzicht in wat NETGEAR met zijn AV-Line Switches kan oplossen. Daarbij is deze training meestal toereikend om aan de slag te kunnen met het installeren van een AVoIP installatie. Nu is een IT-er geen AV-er en omgedraaid, dus voor beide expertises valt er een hoop extra te leren. Om deze reden heeft NETGEAR, online via https://www.netgear.academy/ een mooi assortiment aan trainingen geplaatst en dit trainingsaanbod is nog steeds groeiende.

Uiteraard is het handig bij deze AVoIP trainingen om enige basiskennis van TCP-IP te hebben. In mijn training behandel ik dan ook de belangrijkste netwerk beginselen om je op gang te helpen voor de praktijk. Maar voor het geval je deze informatie nu nodig hebt, of je wilt je nog meer verdiepen in deze materie, heb ik alvast een aantal relevante onderwerpen op een rij gezet. Hierdoor kan je jezelf toch, in korte tijd, op een behoorlijke manier trainen. Deze lijst met onderwerpen bestaat uit de belangrijkste Networking Essentials waarna je met onze AVoIP trainingen op https://www.netgear.academy/ kunt beginnen.

 

Heb je al technische voorkennis over networking,

dan kan je ook gelijk naar deze site en je inschrijven. Na ongeveer 1 werkdag na je inschrijving krijg je een email van ons en krijg mits je aan de randvoorwaarden voldoet, een bevestiging dat je met deze trainingen verder kan. De trainingen op de NETGEAR Acedemy zijn overigens gratis en ben je met goed gevolg geslaagd voor de examens, dan krijg je een certificaat.

Als je de basis netwerkkennis nog niet hebt,

Dan hebben we de NETGEAR PRO AV Starters Training voor je. Dit is een klassikale training en meer informatie vind je op deze link: https://innovatie.netgear.nl/audio-video-over-ip-trainingen/

Heb je geen tijd voor deze training, dan heb ik de onderstaande links voor je op het internet opgezocht. De video-content is bij 8 van deze video’s Engelstalig en er is geen relatie tussen NETGEAR en ander Switching leveranciers, met de maker van deze trainingen. Wel is de uitleg bij deze onderwerpen erg gestructureerd en duidelijk. Drie andere onderwerpen, namelijk de hoofdstukken 8, 9 en 10 zijn in het Nederlands en uit eigen koker.
Ik zou zeggen doe er je voordeel mee en succes met trainen en bij vragen scroll dan even naar beneden, dan zie je een link naar mijn e-mailadres.

 

Hoofdstuk 1: Wat is het verschil tussen een Hub, een Switch en een Router:

 

Hoofdstuk 2: Wat is een IP-Adres en een Subnetmask:

 

Hoofdstuk 3: Wat is een default gateway:

 

Hoofdstuk 4: Wat is DNS en hoe werkt dit:

 

Hoofdstuk 5: Wat is DHCP:

 

Hoofdstuk 6: Wat is NAT en wat is het verschil tussen een Public IP-Address an een Privit IP-Addressen:

 

Hoofdstuk 7: Wat zijn VLAN’s:

 

Hoofdstuk 8: Hoe werkt static routing:

 

Hoofstuk 9: Wat is SNTP en waarom is dit handig om dit op een switch in te stellen:

 

Hoofstuk 10: Welk IP-nummer heeft mijn NETGEAR Switch

 

Hoofstuk 11: Probleem onderzoeken met Ping en traceroute:

Ik wens je veel plezier met trainen en heb je na het zien van de video’s nog ideeën of vragen over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, stuur dan zeker even een email met jouw tips, vragen of gedachten.

Eric Lindeman
Sr. SE NETGEAR Benelux