NETGEAR T&T: Is er verschil in reikwijdte tussen 2,4 en 5GHz

0
2280

Een paar weken geleden kreeg ik de volgende interessante vraag van een reseller uit de omgeving van Goes.
“AP’s kunnen tegenwoordig tegelijk op zowel 2,4 als 5 GHz werken.
In je webinar wordt geadviseerd om VoWiFi op 2,4 GHz te implementeren en de overige toepassingen allemaal gebruik te laten maken van 5 GHz.
Omdat het ‘zendpatroon’ van een 2,4 GHz antenne anders is dan van een 5 GHz antenne, vraag ik mij af welke invloed dat heeft op de keuzes die je hebt bij het projecteren van de AP’s. Projecteer je alles optimaal voor 2,4 GHz, dan stel ik mij voor dat dat negatieve gevolgen heeft voor het functioneren op 5 GHz en vice versa. Of is het mogelijk en misschien juist de bedoeling dat er zo geprojecteerd wordt dat beide optimaal presteren?”

Deze vraag is in het kort te beantwoorden met ja, maar wat zijn de nuances. In hoeverre moet je rekening houden met het plaatsen van je AP’s? Kortom, redenen genoeg om hier eens iets dieper in te duiken, want voor zowel voor de beginnende WiFi-enthousiasteling, als ook voor degene die al meer ervaring heeft, een topic om tien minuten bij stil te staan.
In deze video komen de volgende onderwerpen ter sprake:

  • Verschil in bereik van 2,4GHz v.s. 5GHz signaal?
  • Is er verschil in de antenne-patronen?
  • Moet je rekening houden m.b.t. positioneren AP’s?

 

Klik hieronder op het plaatje om deze video te bekijken.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like. 🙂
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

Heb je de uitleg van de NETGEAR Switch categorieën gemist, klik dan hier.

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van onderstaande video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met je tips of gedachten.