ITSupervision en NETGEAR Business werken samen voor het leveren van uitstekende netwerken

0
233

 

Bedrijfsnaam:
ITSupervision

Branche:
IT

Bedrijfswebsite:
itsupervision.nl

Locatie:
Ijsselstein, Nederland
 

OVERZICHT

ITSupervision B.V. blinkt uit in het leveren van uitstekende technische services en producten aan haar klanten in heel Nederland en heeft de handen ineengeslagen met NETGEAR Business, dankzij de kwaliteit van de apparatuur en persoonlijke service die het lokale NETGEAR-team biedt.

Het eerste klantproject waar de twee bedrijven aan hebben samengewerkt, was voor het moederbedrijf van ITSupervision, Terberg Verenigde Bedrijven, die nu TVB heet (de afkorting van Technische Verenigde Bedrijven). Het project was om een bestaand wifi-netwerk te vervangen dat het einde van de levensduur had bereikt. Daardoor ervaren bijna 600 gebruikers nu betrouwbare, snelle en veilige connectiviteit op basis van de NETGEAR Total Network Solution.

ACHTERGROND

De in IJsselstein gevestigde specialist ITSupervision B.V. levert complete technische installatie en onderhoud aan bedrijven in heel Nederland. Het werd in 2010 een afzonderlijk bedrijf toen de moederorganisatie, TVB, besefte wat de waarde was van de technische diensten. Tegenwoordig verkoopt ITSupervision hun diensten aan interne klanten binnen de TVB en ook extern, en ondersteunt het ongeveer 1.200 gebruikers in het hele land.

Het succes van ITSupervision is te danken aan de toegewijde focus op het leveren van superieure technische expertise en ervaring door het team van zes mensen, aangevuld met een toewijding om klanten hoogwaardige apparatuur van gerenommeerde, toonaangevende leveranciers aan te bieden.

UITDAGING

Een van de recente projecten van ITSupervision was om TVB te helpen het wifi-netwerk op hun locatie in IJsselstein te verbeteren. De bestaande netwerkswitches hadden het einde van hun levensduur bereikt en konden dus geen softwarebeveiligingspatches meer ontvangen, wat een potentieel cyberrisico vormde. Bovendien meldden de ongeveer 600 gebruikers bij TVB regelmatig dat ze connectiviteitsproblemen ondervonden met het verouderde, op WiFi 5 gebaseerde draadloze netwerk.

Dennis van Wankum, IT-manager bij ITSupervision, zegt: “De netwerken die we tegenwoordig gebruiken, zijn belangrijker dan vijf jaar geleden. Geen netwerk betekent geen gegevens, webtoegang, e-mail, niets.” Daarom werd besloten om het bestaande netwerk te vervangen door een modernere aanpak, inclusief betrouwbare redundantie. Dennis legt uit: “De uitvaltijd moet worden geminimaliseerd, dus het inbouwen van redundantie in het nieuwe netwerk was belangrijk: het moet gewoon werken.”

OPLOSSING

Rond de tijd dat ITSupervision de opties voor TVB aan het bekijken was, ontmoette Dennis Thomas Verheul, VAR IT & DMR Account Manager Benelux, NETGEAR, op het Rout-IT congres (een lokaal evenement voor de IT-sector). Dennis gaat verder met het verhaal: “Ik raakte aan de praat met Thomas en hij wist ons echt te overtuigen van de producten. NETGEAR heeft alle netwerkfuncties die we nodig hebben en biedt waar voor ons geld, maar het was ook het enthousiasme van Thomas dat het verschil maakte en dat heeft ons doen besluiten om met NETGEAR in zee te gaan.”

De uiteindelijke oplossing bestaat hoofdzakelijk uit een combinatie van NETGEAR Business Multi-Gig-switches, switches van 1 GB om de werkplekken van gebruikers te ondersteunen, twee redundante back-up core switches om Terberg de veerkracht te geven die ITSupervision wilde creëren, en switch transceivers. Daarnaast zijn er 24 NETGEAR Business WiFi 6e-access points die de snelheid en capaciteit kunnen bieden die de WiFi 6e-standaard mogelijk maakt.

De installatie moest snel gebeuren, dus ITSupervision had maar weinig tijd om vertrouwd te raken met NETGEAR-producten. Dit betekende een leercurve voor ITSupervision, maar eventuele problemen werden opgelost met de hulp van Thomas en zijn collega’s en het NETGEAR Pro WiFi-team. “Met NETGEAR kunt u de telefoon pakken en onmiddellijk hulp krijgen”, zegt Dennis.

RESULTATEN

Het netwerk werd eind 2023 geïnstalleerd en TVB kan er dus op vertrouwen dat het stabiele, snelle connectiviteit heeft, die nu en in de toekomst aan de behoeften van de gebruikers kan voldoen.

ITSupervision en NETGEAR werken nu samen aan andere projecten, waarbij ITSupervision ook praktijktraining ontvangt van het NETGEAR Pro WiFi-team. Het bedrijf zal ook NETGEAR Insight gebruiken, een cloudgebaseerde netwerkbeheeroplossing waarmee

ITSupervision de netwerken van klanten op afstand kan bewaken, problemen kan oplossen, updaten en onderhouden.

In de tussentijd is de echte maatstaf voor het succes van elk netwerkproject wat de klanten ervan vinden. Dennis: “De enige feedback die ik heb gehad, is het geluid van stilte omdat gebruikers geen connectiviteitsproblemen meer ervaren. Voor mij is het ontbreken van feedback de feedback.”

APPARATUUR

  • 24 WAX638E WiFi 6e draadloze access points (AP’s)
  • 4 MS324TXUP Multi-Gig-switches voor de AP’s
  • 5 AXM765-switchmodules
  • 14 GS752TPP SWITCHES VAN 1 GB
  • 2 XSM4328FV redundante core switches

MEER INFORMATIE

Heeft u een project waar u ondersteuning voor nodig heeft, mail dan naar prowifidesign@netgear.com voor gratis ondersteuning van onze engineers voor het maken van een netwerk ontwerp, advies voor de juiste apparatuur, het maken van een heatmap of andere présales ondersteuning.

Wilt u meer weten over de zakelijke oplossingen van NETGEAR? U kunt contact opnemen via mail: nl.rapidresponse@netgear.com of telefoon: +31 (0)182587000 en onze consultants helpen u verder.

Wilt u gratis NETGEAR IT Certifications behalen? Kom dan naar de NETGEAR Academy voor onze IT trainingen.

Of bezoek onze website voor meer informatie over onze diensten en produkten.