NETGEAR T&T: Wat LACP en hoe pas ik dit toe op mijn NETGEAR Switch?

0
2193

Binnen een AVoIP netwerk en een gemiddelde ICT-omgeving is het aansluiten van switches middels een LAG niet meer weg te denken. In deze context kreeg ik deze zomer een mailtje van een reseller uit Maldegem die bezig was met de configuratie van een Insight omgeving richting een bestaande switch, die hij met LACP wilde koppelen. We raakten hierover aan de praat en door de vele mogelijkheden om een LAG te creëren, waren we het snel eens dat dit een mooi onderwerp was voor een NETGEAR Tips en Tricks video.

Termen als Static LAG, Dynamic LAC, LACP, Port Trunking, Chanel Bonding en ga maar door, kunnen ondanks dat dit allemaal termen zijn die onder dezelfde Industriestandaard vallen, voor veel spraakverwarring zorgen. Zeker als je in het veld zit en je staat onder de tijdsdruk om een netwerkinstallatie op te leveren, kan dit voor veel verwarring zorgen. Voor mij een reden om hier een duidelijke Tips & Tricks video over te maken waardoor een en ander waarschijnlijk weer wat overzichtelijker wordt.

 

Wat ga ik met je bespreken:
  • Uitleg LACP-concept
  • Voordelen van LACP
  • Demonstratie van LACP op Insight switches, Smart en Managed Switches en op onze AVoIP switches
  • Resumé met de randvoorwaarden voor LACP.

 

Kortom weer wat gespreksstof om met je klanten te kunnen bespreken in een advies of bij de implementatie van een netwerkomgeving.

Klik hieronder op het plaatje om deze video te bekijken.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like. 🙂
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van onderstaande video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met je tips of gedachten.

 

Eric Lindeman

Sr. SE NETGEAR Benelux