Business Essentials – WiFi die werkt: betaalbaar, gebruiksvriendelijk en krachtig.

0
1431

Veel kleine bedrijven willen snelle, probleemloze WiFi, maar wel voor een beperkt budget. Dat lijkt lastig te combineren. Maar wij denken dat het kan. En dat is ook precies de reden dat we de Business Essentials-serie hebben ontwikkeld.

Business Essentials is een serie betaalbare draadloze access points speciaal voor kleine bedrijven. Denk aan winkels, zorgpraktijken, werkplaatsen, maar ook thuiswerkende zelfstandigen. Deze access points zijn razendsnel en zorgen voor uitgebreide dekking. Bovendien zijn ze heel eenvoudig in te stellen en te beheren. Alles wat je nodig hebt, is erbij inbegrepen. En je betaalt niet voor functies die je meestal toch niet gebruikt (al zijn we erin geslaagd een paar extraatjes toe te voegen zonder dat je dat in de prijs terugziet).

Business Essentials zijn een eenvoudig antwoord op typische problemen en struikelblokken die kleine bedrijven soms ervaren, zoals een haperende of trage verbinding, matige beveiliging, een ingewikkeld installatieproces en terugkomende beheertaken. Deze betaalbare zelfstandige draadloze access points zijn betrouwbaar, veilig en hebben een hoge bandbreedte. Bovendien is de WiFi-dekking er heel eenvoudig mee uit te breiden.

Probleemloos

Niemand wil zijn kostbare tijd verspillen aan het instellen en beheren van zijn WiFi-netwerk. De Business Essentials-serie is dan ook ontworpen vanuit het idee dat installatie en beheer moeiteloos moeten verlopen. Al met twee simpele installatiestappen via een handige webinterface is alles gebruiksklaar. Verder heb je er geen omkijken meer naar. En mocht het later alsnog nodig zijn om instellingen aan te passen of problemen op te lossen, dan gaat dat ook heel eenvoudig. De eerste 90 dagen na aanschaf kun je ondersteuning krijgen via chat en telefoon. Bovendien zit er drie jaar garantie op de hardware.

Binnen de serie heb je diverse keuzemogelijkheden, zoals: WiFi 5 of WiFi 6, de mogelijkheid om subnetwerken te maken of niet, Power-over-Ethernet (PoE) of geen PoE, en plaatsing op het bureau, aan de wand of aan het plafond. Deze access points zijn compact genoeg om overal kwijt te kunnen. Bovendien zijn ze mooi vormgegeven, zodat je ze ook prima in het zicht kunt laten staan.

 

Gebruiksscenario’s

Hier zijn een aantal typische voorbeelden van Business Essentials-gebruikers en -situaties:

WiFi voor het thuiskantoor – voor zelfstandigen die tijdelijk of altijd thuiswerken.

Afstandsonderwijs – van wiskunde tot yoga, voor contact tussen docenten en leerlingen

Studentenkamers  – met gasttoegang voor studie en ontspanning

Kleine bedrijven en winkels – met afzonderlijke ruimten voor klanten en personeel op één locatie

Tandartspraktijken of werkplaatsen – met een ontvangstruimte voor bezoekers: in plaats van het bestaande systeem uit te breiden, kan er een op zichzelf staand Business Essentials access point worden geïnstalleerd (dat verbonden is met een router).

 

De hele serie

De Business Essentials-serie wordt nog verder uitgebreid, maar bestaat tot dusver uit vijf modellen: de WAC104 en WAC124, beide op basis van WiFi 5, en de WAX204, WAX214, WAX218, die werken met WiFi 6.

De WAX218 verdient wat extra aandacht omdat dit uitstekende dual-band, eight-stream (4×4 + 4×4) access point extreem veel te bieden heeft voor deze prijsklasse, waaronder een doorvoersnelheid van 3,6 Gbps. Dat is dubbel zoveel als vergelijkbare alternatieven.

Naast de WAX218 hebben alle modellen binnen de Business Essentials-serie zo hun eigen specifieke voordelen. Zo beschikken diverse modellen over de volgende features:

Afzonderlijke, veilige draadloze subnetwerken – een huishouden, winkel of ander klein bedrijf kan dus verschillende netwerken instellen voor verschillende groepen gebruikers, zoals ouders, kinderen, gasten, personeel, patiënten en leerlingen. WAP3 en een DHCP NAT-server voor firewallbeveiliging.

Power over Ethernet – Bij PoE wordt één en dezelfde kabel gebruikt voor zowel voeding als gegevens, zodat er geen apart stroompunt meer nodig is bij het access point. Je kunt dus toe met minder kabels en hebt geen elektricien meer nodig.

2,5-Gb Ethernet – directe bekabelde verbinding naar printers, tv, opslagapparaten of gameconsoles voor nog snellere prestaties.

WiFi 6 – is 40% sneller en geschikt voor vier keer zoveel gelijktijdig aangesloten apparaten (vergeleken met WiFi 5 in dezelfde configuratie).

Let op: de Business Essentials-modellen zijn geen WiFi-extenders, ze kunnen niet in serie worden geschakeld zoals mesh-systemen, en ze kunnen niet op afstand via de cloud worden beheerd. Gebruikers die meer nodig hebben dan uitstekende maar eenvoudige WiFi, kunnen beter voor een ander NETGEAR-product kiezen.

Maar voor veel kleine bedrijven en thuiswerkers zijn de Business Essentials access points de ideale oplossing. Soms is minder echt meer.

Op zoek naar meer informatie, Klik hier.