10 voordelen van PoE-switches voor kleine bedrijven

0
1955

Hoewel de voordelen van PoE wellicht bekend zijn, vatten we ze toch nog even kort samen voordat we uitleggen waarom onze toonaangevende PoE-switches ideaal zijn voor het mkb.

Bij Power-over-Ethernet wordt dezelfde kabel gebruikt voor zowel data als elektriciteit, wat betekent dat uiteenlopende apparaten (ook Power Delivery-apparaten) die op een PoE-switch zijn aangesloten, geen afzonderlijke voeding meer nodig hebben. Dit bespaart kosten, maakt het gemakkelijker om lastige locaties (zoals bewakingscamera’s of minder goed toegankelijke delen van een kantoor) te bereiken en maakt een snelle installatie mogelijk, met minder kabels.

PoE kan stroom leveren aan apparaten tot 90 W, uiteenlopend van eenvoudige VoIP-telefoons tot WiFi access points, laptops, HD-schermen, digitale informatieborden, LED-verlichtingssystemen, digitale toegangssystemen en slimme systemen voor gebouwen, high-end luidsprekers, IPTV-decoders, retailkiosken en kassasystemen. Het energieverbruik gaat omlaag door het gebruik van een centrale switch waarmee apparaten die niet in gebruik zijn, kunnen worden uitgeschakeld.

PoE heeft veel voordelen voor het mkb, maar moet wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het moet betaalbaar zijn, makkelijk te installeren en eenvoudig vanaf één plek te beheren. Bedrijven moeten er ook voor zorgen dat de PoE-switch van hun keuze flexibel en veelzijdig genoeg voor ze is, en daarbij geen compromissen sluiten.

De PoE-switches van NETGEAR zijn speciaal ontworpen voor het mkb en al jaren toonaangevend, met meer keus uit modellen en opties dan alle concurrenten tezamen. Hier zijn 10 voordelen van PoE-switches voor het mkb:

  1. Plug-and-play-design – er is geen speciale expertise of extra software nodig (installatie gaat grotendeels vanzelf), en de instellingen zijn al geconfigureerd zodat bedrijven binnen een paar minuten al aan de slag kunnen.
  2. Betaalbaar – ontworpen voor een klein budget, maar uitgerust met tal van veelzijdige en krachtige features.
  3. Beheer op afstand – via Insight (onze cloudportal voor netwerkbeheer), via de interface van de switch en geavanceerde PoE-regelaars kunnen gebruikers of hun providers het volgende doen: de activiteiten van een switch in de gaten houden en meldingen ontvangen, op afstand de configuratie aanpassen, aangesloten apparaten monitoren of van PD-apparaat wisselen. Zo nodig kunnen gebruikers op afstand PD-apparaten of de complete switch ook volledig rebooten.
  4. Geen onderbrekingen voor PD-apparaten – onze PoE++-switch is de allereerste met een UPS (Uninterrupted Power Supply), en de redundante netvoeding (RPS, Redundant Power Supply) zorgt dat apparaten toch stroom krijgen bij stroomuitval. En deze switch heeft nog meer features die bijdragen aan de continuïteit, bijvoorbeeld: High Availability (HA), dual-redundancy en non-stop forwarding (NSF), en ononderbroken PoE op geselecteerde switches, zodat PD-apparaten ingeschakeld blijven, ook tijdens firmware-updates en zachte reboots van een switch.
  5. Op standaarden gebaseerd – gebruikers kunnen ervan op aan dat de switches van NETGEAR voldoen aan de PoE-standaarden van de IEEE (dé norm voor netwerkapparatuur). Niet alleen is hiermee de kwaliteit gewaarborgd, maar ook de compatibiliteit met andere PoE-apparatuur. Producten die niet aan deze standaarden voldoen, bieden deze garantie niet. Onze PoE+- en PoE++-switches zijn bovendien achterwaarts compatibel met PoE (de oorspronkelijke standaard met minder vermogen).
  6. Baanbrekende flexibiliteit in vermogen – is het nog niet zeker hoeveel stroom er nodig is? Geen probleem, met NETGEAR FlexPoE kun je beginnen met een switch met een voedingsadapter met een laag vermogen, en naarmate de PoE-behoefte groeit, de adapter upgraden naar meer vermogen, zonder een nieuwe switch te hoeven aanschaffen.
  7. Flexibel en niet onnodig complex – onze switches zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk samen in een stack te plaatsen zijn, of het nu gaat om een 10G- of 1G-model, voor kabel of glasvezel. Ze zijn ook relatief eenvoudig te installeren. Dankzij het compacte ontwerp zijn onze switches overal makkelijk te plaatsen: in een netwerkrack, op een bureau of aan een wand, zelfs aan het plafond.
  8. Veelzijdig met veel extra features – onze switches zijn uitgerust met 8 tot 96 poorten en geschikt voor een vermogen tot 1440 W, meer dan genoeg voor tal van zakelijke toepassingen. Met features als geavanceerd PoE-beheer per poort (inclusief power allocation override) en volgens schema in- en uitschakelen van verschillende apparaten, is de switch in elk bedrijf passend in te zetten.
  9. Altijd een passende oplossing – van alle aanbieders heeft NETGEAR het grootste assortiment PoE-switches, van unmanaged tot fully managed Layer 3-switches(L3). Er is dus altijd wel een geschikte oplossing voor elke situatie en elk budget.
  10. Uitgebreide PoE-expertise – NETGEAR is een van de initiatiefnemers van de Ethernet Alliance en onze teams hebben een schat aan kennis en expertise op het gebied van PoE. Onze gratis technische ondersteuning is wereldwijd 24/7 beschikbaar.

PoE biedt enorm veel mogelijkheden voor kleine bedrijven. Ze kunnen apparaten plaatsen op plekken waar elektriciteitskabels niet of moeilijk kunnen worden aangelegd. Bovendien zijn hun netwerken dankzij PoE veel flexibeler en voordeliger. Omdat in de meeste bedrijven de hoeveelheid dataverkeer toeneemt, net als het aantal aangesloten apparaten, is het belangrijk dat er voldoende stroom beschikbaar is. Kijk hier wat NETGEAR PoE kan betekenen voor uw bedrijf