NETGEAR T&T: Wat is DNS, Waarom en Hoe pas je het toe op een NETGEAR Switch?

0
2585

Deze video is ter voorbereiding op de NETGEAR T&T Video die gepland staat voor volgende week. Als basis voor goed netwerk beheer ga ik in op de achtergronden van DNS in combinatie met netwerk switches. Wil je als adviseur kunnen meepraten met je klant of ben je op technisch vlak nieuwsgierig, bekijk dan zeker even deze video.

De DNS instellingen op een switch, zijn het fundament om snel en fatsoenlijk diagnose te kunnen stellen. Zijn de DNS parameters op de juiste manier ingevoerd, dan is het zeer eenvoudig om een time server op te geven op basis van een naam als bijvoorbeeld pool.ntp.org of om traceroot en ping commando’s te geven en zo eventuele problemen op te sporen. In deze aflevering van Tips & Tricks wat meer achtergronden als:

  • Wat is DNS en hoe ziet dit er in de praktijk uit
  • Wat zijn de meest handige DNS Servers op Internet
  • Waarvoor stel je een DNS server in op je switch
  • Hoe configureer ik DNS op een NETGEAR Smart of Managed Switch
  • Resumé en Aandachtspunten

 

Klik hieronder op het plaatje om deze video te bekijken.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like. 🙂
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van onderstaande video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met je tips of gedachten.

Meer info over de NETGEAR Switch Categorieën kan je vinden middels deze link.
Nieuwsgierig naar onze andere mogelijkheden met betrekking to Wireless LAN klik dan zeker even hier

Sr. SE NETGEAR Benelux