Webinar Gemist: ProAV Switching in een gemixte omgeving: Deel 2

0
2776

Ben jij een technische of commerciële AV-professional dan is dit webinar perfect voor jou. Met de M4250-Series Switches biedt NETGEAR een reeks speciale switches, ontwikkeld in samenspraak met toonaangevende AV-fabrikanten zoals AMX, Crestron, Extron, Audinate, en veel meer andere partners. Deze switches zijn speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van 1 Gb audio en video over IP.

Een AVoIP installatie bestaande uit meerdere ICT Netwerk switches, resulteert in de praktijk tot een behoorlijk complexe configuratie die veel tijd vergt. Met onze M4250 AVoIP Switches hebben we gekeken naar deze uitdaging en dat heeft geresulteerd in een hoge graad van vereenvoudiging. Deze innovatie willen wij je graag demonstreren middels dit webinar. In de vorige drie M4250 webinars zijn onze Sergio Mandos (commercieel) en Eric Lindeman (Technisch) ingegaan op de propositie en het assortiment en de werking/impact en eenvoud van configuratie van multicast omgevingen op deze serie switches en in deel 2 gaan we specifiek in op de eenvoudig te realiseren schaalbaarheid, onder de noemer:

ProAV Switching in een gemixte omgeving (Deel 2)

In deel 1, hebben we n.a.v. een praktijkvoorbeeld laten zien hoe eenvoudig het is om een NETGEAR M4250 AV Switch te configureren, waarbij de situatie bestaat uit meerdere AV-componenten van een verschillend kaliber. Bijvoorbeeld een Dante Audio omgeving tezamen met een Video over IP-oplossing en een AES67 intercom omgeving. In dit webinar borduren we hierop voort en gaan we een tweede M4250 AV switch in deze configuratie betrekken. We behandelen hoe je de tweede switch in gebruik neemt configureert en test. Alles wat nodig is zodat je met een goede basis verder kunt aan het AV gedeelte van je configuratie. Onder een korte lijst van de onderdelen die we gaan demonstreren:

  • Firmware update nieuwe switch
  • Configuratie vast IP-nummer
  • Configuratie AV en Dante Switchpoorten
  • Configuratie LACP-Trunk
  • Testen Configuratie
  • Opslaan Configuratie

Het webinar duurt ongeveer 30 minuten. Ondanks de technische inhoud is dit webinar ook interessant voor een commercieel publiek. Onder de link en als het leerzaam was, geef deze video graag even een like.

Lijst met de voorafgaande webinars uit deze serie:

Deel 1: Introductie PRO AVoIP Switching
Deel 2: How-to PRO AVoIP Switching
Deel 3: Pro AV Switching in een gemixte omgeving

Heb je vragen, tips met betrekking to NETGEAR gerelateerde onderwerpen voor webinars of blogs, stuur gerust een email naar onze SE: Eric Lindeman.

Heb je interesse in een volgend webinar, klik dan hier of wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van nieuwe webinars klik dan hier!