NETGEAR T&T: Hoe stel je de tijd in op een netwerk switch?

0
2212

Deze vraag is zo’n beetje de meest prangende van mijn Switch Trainingen. Als ik dit onderdeel bespreek, vallen voor veel cursisten de puzzelstukjes op de juiste plaats. Een switch onthoudt namelijk na een reboot, niet de datum en tijd die je met de hand hebt ingesteld. Maar binnen een halve minuut kan je een paar instellingen doen waardoor een switch altijd op tijd loopt, ook na een reboot en je zo, jezelf (en je klant) in de toekomst en groot plezier doet!

Waarschijnlijk heb je allang ondervonden dat als de tijd in je netwerkapparatuur goed staat dat dit het onderhoud en het opsporen van problemen een stuk eenvoudiger maakt. De reden is logisch, het netwerk met de daarop aangesloten devices vormen samen één oplossing en zodoende is er een afhankelijkheid, voor het goed functioneren van het geheel.

Als er iets misgaat op een bepaald tijdstip met netwerk devices die samenwerken, dan wil je dat terug kunnen vinden in een logfile. Als de tijden in de logfiles niet gelijk lopen, dan kan je zelf wel raden wat het gevolg is.

Touble shooting is lastig en het is immers niet voor niets dat als je een helpdesk van een fabrikant benaderd om met je mee te denken, dat deze medewerkers je veelal vragen om de logfiles. Dus reden te meer om bij elke switch die je in bedrijf stelt, even de klok op de juiste manier te configureren. Vandaar een video, die je tevens wat meer uitlegt over de context van NTP, met daarbij de samenhang voor NETGEAR Switches.

Ik zou zeggen doe er je voordeel mee. Onderwerpen:

  • Wat verstaan we onder NTP/SNTP
  • Voordeel van SNTP op een Switch
  • Aandachtspunten
  • Demo met controle van instellingen

Klik hieronder op het plaatje om deze video te bekijken.

Heb je wat aan de video gehad? Geef deze video dan zeker even een like. 🙂
Abonneren (Klik hier) mag natuurlijk ook, zodat je nog sneller op de hoogte bent van onze nieuwste updates en trainingsvideo’s.

Ik wens je veel plezier met kijken en heb je na het zien van onderstaande video nog ideeën voor ons, over een NETGEAR gerelateerd onderwerp, waarmee we een nieuwe vlog of blog voor je kunnen maken, stuur dan zeker even een email met je tips of gedachten.

Meer info over de NETGEAR Switch Categorieën kan je vinden middels deze link.
Nieuwsgierig naar onze andere mogelijkheden met betrekking to Wireless LAN klik dan zeker even hier

Eric Lindeman
Sr. SE NETGEAR Benelux