NETGEAR breidt 10GbE smart switching lijn uit met drie modellen

0
1309

NETGEAR speelt in op de behoeften van het MKB met drie nieuwe ProSAFE 10-Gigabit Ethernet (GbE) Smart Managed Switches.

De NETGEAR ProSAFE 48-Port 10-Gigabit Ethernet Smart Managed Switch (XS748T) beschikt over 44 copper 10GBASE-T poorten en vier additionele dedicated 1GbE/10GbE SFP+ poorten voor 10G fiber links. De NETGEAR ProSAFE 16-Port 10-Gigabit Ethernet Smart Managed Switch (XS716T) beschikt over 16 copper poorten met 10-Gigabit connectiviteit, waarvan twee gedeelde copper/SFP+ Fibert poorten voor 10G fiber links. De NETGEAR ProSAFE 8-Port 10-Gigabit Ethernet Smart Managed Switch (XS708T) beschikt over 8 copper poorten met 10-Gigabit connectiviteit, waarvan twee gedeelde copper/SFP+ Fibert ports voor 10G fiber links.

Met deze switches kunnen bedrijven eenvoudig 10GbE-verbindingen naar servers met 10GbE-ondersteuning en NAS-systemen opzetten. De switches kunnen als middelpunt van een klein zakelijk netwerk fungeren, maar ook als access switch in een groter netwerk door ze met een 10-Gigabit NETGEAR ProSAFE Fully Managed Switch te verbinden.

De nieuwe switches voegen zich bij de populaire ProSAFE 12-port XS712T en de 28-port XS728T Smart Managed Switches. Daarmee biedt NETGEAR de breedste selectie van smart managed switches op de markt, van modellen met 48 poorten voor middelgrote netwerken tot modellen met 8 poorten voor kleine werkgroepen die veel data uitwisselen.

10-Gigabit
In opdracht van NETGEAR voerde Palmer Research een onderzoek uit onder IT-verantwoordelijken bij 550 bedrijven in de VS, Groot-Brittannië en Duitsland. Hoewel slechts 33 procent van de ondervraagde bedrijven op het moment gebruik maakt van 10GbE-switches, verwacht 75 procent ze eind 2017 te hebben geïmplementeerd. Bovendien wil 42 procent 10GbE switches in werkgroepverband inzetten, en gebruikt maar 15 procent ze om netwerken uit te breiden. “Door de lange geschiedenis van NETGEAR in netwerkoplossingen voor het MKB snappen we het capaciteitsprobleem waar veel bedrijfsnetwerken door de toename van bijvoorbeeld clouddiensten mee kampen”, zegt Richard Jonker (foto), vicepresident MKB productlijnmanagement bij NETGEAR. “Onze serie van 10-Gigabit Smart Managed Switches is de meest brede oplossing voor dit probleem. Voor het MKB is 10 GbE nooit goedkoop geweest, maar we hebben de kosten weten terug te dringen en tegelijkertijd nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Dat maakt onze producten tot een slimme én betaalbare investering voor het MKB.”

Belangrijkste eigenschappen:
De ProSAFE 10GbE Smart Managed Switches beschikken over L2+/L3 Lite functionaliteit om te voldoen aan de groeiende vraag naar virtualisatie, converged networks, en mobiliteit. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

  • Geavanceerde VLAN functionaliteiten als protocol-based VLAN, MAC-based (Media Access Control) VLAN en 802.1x Guest VLAN
  • Geavanceerde QoS (Quality of Service) met L2/L3/L4 awareness and 8 priority queues, waaronder Q-in-Q
  • Static Routing (IPv4 en IPv6)
  • Private VLANDynamische VLAN-toewijzing
  • IGMP en MLD snooping
  • Geavanceerde beveiliging
  • IPv6 voor management, QoS en ACL
  • Gebruiksvriendelijke browser-based management GUI
  • Green Ethernet functionaliteit voor efficiënt energieverbruikPrijzen en beschikbaarheid

De ProSAFE 10-Gigabit Ethernet Smart Managed Switches zijn beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op aanvraag beschikbaar.

bron: Dutch IT-Channel