Surfen op 30.000ft?

0
1781

Wellicht bent u het al tegengekomen deze vakantie; het ‘Wi-Fi Onboard’ logo in het vliegtuig. Steeds vaker bieden vliegmaatschappijen deze mogelijkheid en het klinkt fantastisch! Maar (hoe) werkt het?

Voor zakelijke reizigers is Wi-Fi in het vliegtuig de ideale oplossing bij uitstek. Wanneer je onderweg bent, kan het zomaar gebeuren dat je belangrijke e-mails misloopt en je een belangrijke relatie pas dagen later kunt voorzien van reactie. Hartstikke handig dus, maar Thomas Cheng van NETGEAR wilde wel eens weten of het ook echt goed werkte en ging op onderzoek uit.

United Airlines biedt verschillende opties voor hun Wi-Fi. Voor slechts $1.99 per uur kun je je e-mail checken en voor $7.99 is het ook mogelijk een video te streamen. Via een eenvoudig inlogproces waarbij je betaald met creditcard, komt de verbinding tot stand. En deze is verbazingwekkend snel! Bovendien is de verbinding erg stabiel. United Airlines is niet de enige maatschappij die Wi-Fi aanbiedt en, net als bij alle openbare locaties met Wi-Fi, is het een veelbesproken onderwerp. Wil je weten hoe Wi-Fi in vliegtuigen tot stand komt? Lees dan dit (meer technische) artikel.

Volgens een onderzoek van MobileWorldCapital zal 85% van de vluchten het komende jaar de mogelijkheid bieden op gebruik te maken van Wi-Fi, waarvan vast niet alle verbindingen zo goed zijn als het voorbeeld van United Airlines. Maar het lijkt erop dat het niet lang meer zal duren of Wi-Fi op 30.000ft hoogte is net zo normaal als op iedere andere plek.

Bron: Netgear.com

 

WiFi-Mockup-knop-200