NETGEAR introduceert 10-Gigabit 16-Port Switch voor het MKB

0
1875
netgear-10gigabit-switches

NETGEAR voegt de ProSAFE® XS716E 16-port 10-Gigabit Ethernet Web Managed (Plus) Switch toe aan zijn portfolio van betaalbare 10-Gigabit Copper  (10GBASE-T) switches voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en horecagelegenheden.

“De krachtige combinatie van Big Data-applicaties, clouddiensten, mobiele apparaten, en de uitrol van 802.11ac wifi zorgt voor drukte op netwerken, en niet alleen bij de allergrootste bedrijven.”

De nieuwe XS716E voegt zich bij de XS708Ev2 8-Port versie die al op de markt is, maar biedt twee keer zoveel poorten in hetzelfde formaat behuizing. Deze 10GBASE-T devices zijn beschikbaar vanaf 72 euro per 10-Gigabit Copper Ethernetpoort, wat een groot prijsverschil betekent met 10GBASE-T-oplossingen van andere fabrikanten.

De nieuwe switch vergroot NETGEAR’s voorsprong op het gebied van 10-Gigabit switching. ProSAFE Web Managed en Smart Managed Switches hebben zich bewezen als eerste keus voor het MKB, de overheid, onderwijsinstellingen en horecagelegenheden.

“De krachtige combinatie van Big Data-applicaties, clouddiensten, mobiele apparaten, en de uitrol van 802.11ac wifi zorgt voor drukte op netwerken, en niet alleen bij de allergrootste bedrijven,” zegt Richard Jonker, vicepresident productlijnmanagement voor MKB-producten bij NETGEAR. “We hebben onze 10-Gigabit Switching-producten zo ontworpen dat ook klanten met kleinere budgetten hun netwerkcapaciteit kunnen vergroten met 10-Gigabit-oplossingen. NETGEAR doorbreekt de prijsbarrière voor 10Gig-switches, en biedt nooit eerder vertoonde beheermogelijkheden.”

“NETGEAR doorbreekt de prijsbarrière voor 10Gig-switches, en biedt nooit eerder vertoonde beheermogelijkheden.”

10GBASE-T voor kleine en middelgrote netwerken

De ProSAFE XS716E beschikt over zestien 10G Copper poorten, met één gedeelde 10G SFP+fiber poort, tegen een betaalbare prijs. Met 10GBASE-T kunnen klanten de standaard RJ45 Ethernetaansluiting en Cat6 en Cat7 koperen kabels gebruiken waar op hun bestaande netwerk al gebruik van wordt gemaakt. Het netwerk wordt tien keer sneller, met minimale aanpassingen.

Als onderdeel van de ProSAFE Web Managed Switch productreeks biedt deze 10-Gigabit 16-poortversie VLAN-support, QoS, IGMP snooping, port trunking, linkaggregatie, rate limiting, en traffic monitoring. De XS716E is ideaal voor kleinere organisaties, omdat deze hen betaalbare 10GbE-connectiviteit voor hun 10G-servers en opslagapparaten biedt. Daarnaast kan de XS716E worden gebruikt als aggregatieswitch voor een multiple layer-netwerk.

Prijzen en beschikbaarheid

De NETGEAR ProSAFE XS716E 16-port 10-Gigabit Ethernet Web Managed (Plus) Switch is beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op verzoek beschikbaar.