WINMAG Pro recensie: NETGEAR ProSAFE 16-port Gigabit Click Switch

0
2009

Op 22 september schreef Peter Güldenpfennig van WINMAG Pro een zeer goede recensie over de 16-port Gigabit Click Switch. Wij wilden u deze review niet onthouden, onderstaand vindt u een samenvatting.

Elke onderneming moet continu online up-and-running zijn. Dat organiseer je middels een switch, wat voor met name kleine organisaties een struikelblok kan zijn. NETGEAR levert met de Click Switch-serie een passende oplossing.

Switches kunnen naast prijzig ook behoorlijk ‘bulky’ zijn. Naast de prijs is dus ruimte een probleem waar het kleine organisaties betreft. Dat maakt de Click Switch-serie van NETGEAR juist interessant, want naast functionaliteit is er ook gedacht aan een slank design. Wij gingen aan de slag met de ProSAFE 16- port Gigabit Click Switch.

Het design van de switch is hetgeen wat eigenlijk onmiddellijk in het oog springt. In plaats van een rack-design is deze switch stand alone. Dat is met een reden, want het apparaat is zo te mounten als je zelf wilt, verticaal of horizontaal.

Installatie gaat gemakkelijk en vlekkeloos. Dit kan via de meegeleverde installatie-tool of simpelweg door de switch te benaderen via de browser. De tool herkent de switch razendsnel op je netwerk. Van daaruit bereik je de management console. Hier kun je alle aspecten van de switch via een heldere, duidelijke interface aanpassen.

Gebruik in de praktijk spreekt eigenlijk voor zich. Naast snelheidstoewijzing per poort ondersteunt de switch trunking voor een hogere uplink per poort. Erg fijn is het fanless design, waardoor de switch totaal geen lawaai maakt. De stroomtoevoer is intern geregeld en kun je de stroomkabelpositie wijzigen. De lan-kabels kunnen via een restrainment-systeem netjes weggewerkt worden.

Conclusie

De ProSAFE 16-port Gigabit Click Switch is gericht op het mkb, en dat is aan alles te merken. Geen overbodige functies, maar doen wat het moet doen met enkele sterke troeven zoals het ontwerp, toewijzen van poorten aan vlan’s en een prettig bruikbare management console. Jammer zijn de usb-poorten die ontbreken (en die de 8-poorts switch wel heeft), maar hier staat een functie als port trunking weer tegenover.

+ Mooi en functioneel design
+ Fanless
+ Makkelijk te installeren en te managen
– Geen usb-poorten aanwezig

★★★★★★★★★☆ 9/10

Lees de volledige review op Winmag Pro