NETGEAR lanceert Orbi multi-room wifi-oplossing

0
2022

NETGEAR zorgt met het nieuwe Orbi wifi-systeem voor een snelle wifiverbinding in en om het huis. Orbi heft de zogenoemde dode zones in de kelder, op zolder en in de voor- en achtertuin op en maakt als eerste wifi-systeem gebruik van tri-band. Deze techniek is nog het best te vergelijken met een virtuele kabel: het maakt niet uit hoeveel apparaten er met het netwerk worden verbonden; Orbi levert altijd de snelle verbinding die de provider belooft.

Orbi is ontworpen als volledig functionele router, en kan direct op de gateway of het modem worden aangesloten. Elke Orbi Kit bevat twee apparaten: een router en een satelliet, op voorhand gekoppeld zodat ze eenvoudig te installeren zijn. Sluit de router aan op het modem, plaats de satelliet op een centrale locatie en binnen enkele minuten hangt er een veilig en snel wifinetwerk in het hele huis.

“Bij het ontwerp van Orbi hebben we de kennis toegepast die we gedurende 20 jaar aan ervaring met wifi-netwerken hebben opgedaan.”

“Daardoor kunnen we uitdagingen als de indeling van huizen, gebruikte materialen en grote oppervlakten gemakkelijk overwinnen”, zegt David Henry, senior vice president home networking devices bij NETGEAR. “Steeds meer apparaten vechten om bandbreedte. Daardoor kunnen we ons niet focussen op alleen wifi-dekking, maar moeten we ook zorgen voor goede snelheden – ook aan de rand van het netwerk. Gebruikers willen in HD kunnen videostreamen, zowel in het zwembad als in de kelder. Door de geavanceerde Tri-band-technologie kan Orbi die snelheden leveren.”

Orbi gebruikt een 1.7Gbps 5GHz band, puur en alleen voor het doorgeven van signaal naar de Orbi-satelliet. De twee overige wifibanden kunnen daardoor volledig gebruikt worden door overige devices. Orbi wordt verkocht als router-satellietcombinatie en het netwerk beslaat een oppervlakte van ruim 350 vierkante meter. Later dit jaar komen er echter ook sets met meer satellieten voor in nog grotere huizen. Satellieten zullen dan ook los worden verkocht.

Technische eigenschappen van het Orbi wifi-systeem:

  • Orbi wifirouter en satelliet zorgen voor een tri-band draadloos netwerk voor snel internet in het hele huis
  • Wifidekking tot 350 vierkante meter
  • Eén SSID voor het gehele netwerk (2.4 & 5GHz wifibanden)
  • Razendsnelle 802.11ac AC3000 wifi-snelheden tot 3Gbps*
  • Tri-band wifi-systeem met losse quad-stream draadloze verbinding tussen router en satelliet
  • 4 Gigabit Ethernet poorten en 1 USB 2.0 poort op zowel router als satelliet
  • Geavanceerde functionaliteiten als IPv6, Dynamic DNS, port forwarding, instellingen voor ouders, en access point-modus
  • Automatische updates voor onderhoudsfirmware verzekeren gebruikers van de nieuwste beveiligings- en softwareupdates
  • Geavanceerde wifibeveiliging met automatische updates, door WPS beschermde setup, 64/128 bit WEP; WPA/WPA-2 PSK, WPA/WPA-2 Enterprise