Media alert: Zo haal je met het gezin alles uit je internetverbinding

0
2134

Media alert: Zo haal je met het gezin alles uit je internetverbinding
Nu we de komende periode met het hele gezin meer thuis zullen zijn, is het handig om te weten hoe je thuis een optimale internetverbinding creëert. Want als je met meerdere mensen in een huis woont, is het wel zo prettig als iedereen online kan zijn. Of dat nu voor het thuiswerken is, voor het volgen van online lessen door de kinderen of even te ontspannen met Netflix. Daarom geeft netwerkspecialist NETGEAR tips.

  1. Zorg voor een beveiligde omgeving

Als je thuis aan het werk bent en te maken hebt met gevoelige bedrijfsinformatie en persoonsgegevens dan is het een must om in een optimaal beschermde online omgeving te werken. Een VPN (Virtual Private Network) zorgt voor een veiligere internetverbinding en beschermt je privacy beter. Daarnaast is het goed om je Gateway, oftewel router te beveiligen. Alle apparaten die hieraan verbonden worden, zoals smartphones, laptops en tablet worden hierdoor beveiligd.

  1. Zorg dat er geen ongewenste apparatuur is aangesloten op laptop of desktop

Op je werklaptop zal dit waarschijnlijk niet zo gauw het geval zijn, maar voor eigen computers, laptops of andere devices binnen het gezin, is het belangrijk hier alert op te zijn. Onnodige applicaties of apparatuur kunnen voor een lagere internetsnelheid zorgen, wat in het geval van intensief gebruik niet wenselijk is.

  1. Plaats je router op een optimale plek

Er is niets zo vervelend dan dat je internet steeds wegvalt doordat je een zwak signaal hebt. Een van de oorzaken kan zijn dat je router op de verkeerde plek staat, zoals bijvoorbeeld in de meterkast. Hoe verder de router staat, hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Plaats je router daarom zo hoog en vrij mogelijk op een centrale plek zodat er zo min mogelijk obstakels tussen jouw apparaat en de router komen. Ligt je router plat? Zet hem dan rechtop en spreid de antennes (als die de router zitten) zo veel mogelijk zodat je het bereik vergroot.

  1. Vergeet niet te updaten

Wat ook niet in dit rijtje mag ontbreken is het updaten van je router. Bij de meeste routers worden er regelmatig nieuwe firmware-versies (software die je router bestuurt) uitgebracht om de prestaties te verbeteren. Tijdens het updaten van je router worden dan nieuwe functies toegevoegd en worden beveiligingsproblemen opgelost. Als je dit goed bijhoudt, ben je er dus zeker van dat je router volledig veilig is, optimaal presteert en vrij is van eventuele bugs.

Zorg voor goed bereik overal in huis.

Als laatste adviseert NETGEAR om eens naar je wifi-systeem te kijken als je merkt dat internet vastloopt. Het is namelijk wel zo fijn als iedereen optimaal gebruik kan maken van het internet wanneer je met zijn allen thuis bent. Goede wifi-systemen kunnen intensief internetgebruik van meerdere gezinsleden tegelijk aan. Zo kun je in de ene ruimte ongestoord werken en kan er in de andere ruimte gegamed of Netflix gekeken worden zonder dat het internet hapert. Wel zo fijn en dit voorkomt vast vele ruzies.