Snel en veilig thuiswerken met behulp van NETGEAR-oplossingen

0
1817

Door de wereldwijd genomen maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus, werken veel werknemers noodgedwongen vanuit huis. Gelukkig behoren zowel België als Nederland tot de landen met een betere Internet infrastructuur, op dat gebied zien we niet veel problemen. Aan de andere kant zijn we wel een van meest dichtbevolkte regio’s ter wereld en daar zien we op het gebied van Wi-Fi aardig wat uitdagingen. Zeker als we draadloos onze verbinding met de buitenwereld moeten maken. Daarnaast verdient de beveiliging van de thuisomgeving ook de nodige aandacht. Hoe kan je deze uitdagingen effectief oplossen met NETGEAR.

Snelheids- of stabiliteitsproblemen met WiFi?

Een snelle en stabiele Wi-Fi omgeving is geen vanzelfsprekendheid. Zoals boven al aangehaald, wonen we in een dichtbevolkt gebied met ”in de lucht”, relatief veel signalen en storende bronnen. Over het algemeen is het beste wapen tegen deze verschijnselen een kwalitatief hoogstaand Wi-Fi signaal. Op deze manier kunnen deze storende elementen weggedrukt worden. Maar wat als je “draadloze router” beneden in de huiskamer staat en je thuiswerkplek is op zolder? Heb je daar dan voldoende signaal om goed te kunnen werken?

Eerlijk delen!

Vaak ben jij niet de enige die in een thuissituatie gebruik maakt van de Internetverbinding via het Wi-Fi. Stel je bent aan het werkt en je belt met een klant via een VoIP applicatie, dit terwijl je partner aan het video vergaderen is en tevens de kinderen onderwijs krijgen via multimedia of misschien zelf wel aan het Netflixen zijn. Wat is dan de aanslag op je Wi-Fi omgeving? Houdt alles wel stand?

Op zich kunnen de meeste internetabonnementen zelf deze last makkelijk aan, maar wat als iemand beneden in de huiskamer lekker aan het Netflixen is en de ander zit op zolder te werken met een krakkemikkig Wi-Fi signaal? Het resultaat laat zich raden. Ervaringen als een haperende of bufferende, of in het ongunstigste geval een verbroken verbinding zijn eenvoudig te verklaren. In de wereld die Wi-Fi heet geldt helaas het recht van de sterkste. Gerelateerd naar het hierboven genoemde voorbeeld heeft de cliënt beneden een snelle verbinding, omdat hij dicht bij de Wi-Fi router is gepositioneerd. Daarbij gebruikt deze Wi-Fi cliënt door te streamen, zoveel bandbreedte, dat de Wi-Fi cliënt op de 2e etage te weinig gelegenheid krijgt om bijvoorbeeld een video vergadering fatsoenlijk te laten functioneren.

Hoe veilig is remote werken?

Dit is zeker een punt van aandacht, we hoeven hopelijk niemand meer uit te leggen wat de bedreigingen zijn vanuit Internet. De kunst is uiteraard om deze bedreiging zowel van binnenuit en buitenaf zoveel mogelijk in te dammen. Zaken als; zijn mijn router en systemen goed beveiligd? Maak ik gebruik van de laatste virusscanners? Kan ik buitenshuis, net zo veilig werken als thuis of op de zaak. Kan mijn router een extra steentje bijdragen aan mijn security? Hoe beveilig ik mijn omgeving zo effectief mogelijk tegen minimale kosten en inspanning?

Hoe lossen we boven geschetste problemen op?

Als de snelheid, aangeboden door de Internetprovider dan niet het probleem is in de Benelux, wat is dan wel de oplossing, want het overschakelen naar een andere provider geeft ook weer downtime, extra geregel en onkosten.

Stabiel, Snel en Eerlijk netwerk: NETGEAR heeft als sinds jaar en dag een aantal mooie oplossingen om een Wi-Fi signaal met een hoge kwaliteit te faciliteren binnen een woning. Het fenomeen Orbi zal jullie vast niet ontgaan zijn. Het Orbi systeem is tot op heden de meest gewaardeerde op een Backhaul ook wel (Tri-band genoemd) gebaseerde Mesh oplossing in de markt en kan hier uitkomst bieden. Naast de Orbi oplossingen hebben we ook de zogeheten (dual band) WiFi-Range-Extenders en Nighthawk Mesh systemen. Als je meer informatie wilt over de keuze tussen een Orbi, Mesh- of een Extender oplossing kan je lezen in deze blog.

Kleine extra tip: Plaats een Orbi Satelliet of Nighthawk Mesh Extender altijd op een positie waar nog voldoende signaalsterkte aanwezig is. Met de Orbi of Nighthawk App is duidelijk te zien of de signaalsterke afdoende is voor een stabiele oplossing.

Beveiliging: Om de beveiliging van het thuisnetwerk naar een goed niveau te tillen kan je op diverse NETGEAR Orbi en Nighthawk routers NETGEAR ARMOR activeren met deze security oplossing, kan een gezin zijn devices zowel lokaal maar ook onderweg beveiligen tegen malware, phishing, virussen enz. Deze video legt stap voor stap uit hoe je NETGEAR Armor kan installeren en gaat dieper in op de functies. Ben je al in bezit van een Orbi of Nighthawk oplossing, kijk dan bij de firmware updates of jouw Nighthawk of Orbi systeem ondersteund is en probeer de 30 dagen proefversie uit. Meer informatie op deze pagina