Introducing the new AC Acces Points

0
1476

NETGEAR lanceert twee nieuwe quad-mode business class 802.11ac wireless Access Points (AP), die vier verschillende manieren van beheer mogelijk maken. Het gaat om de ProSAFE WAC730 Business 3×3 Dual Band Wireless-AC Access Point en de ProSAFE WAC720 Business 2×2 Dual Band Wireless-AC Access Point.

De nieuwe ProSafe Access Points werken in de standalone modus of in de nieuwe NETGEAR Ensemble Mode Management. Ensemble zorgt voor gecentraliseerde configuratie en beheer van de AP’s, waarbij maximaal 10 AP’s in één enkele groep kunnen worden ongebracht. Extra hardware, licentie of supportkosten zijn niet nodig. De Access Points kunnen bij grotere implementaties zowel controller management als cloud management te ondersteunen, met behulp van het cloud-based IT-service platform NETGEAR Business Central. Ondersteuning voor zowel NETGEAR ProSafe WC7600 en WC9500 Controllers als voor Business Central, staat gepland voor het eerste kwartaal van 2016, waarbij de vereiste licenties en controllers apart worden verkocht.

Nieuwe access points

De ProSafe WAC730 is een 3×3 business class dual band 802.11ac wireless Access Point, dat een geaggregeerde doorvoer ondersteunt tot 1.7Gbps. De doorvoer bedraagt 450Mbps voor de 2,4 GHz-band en 1.3Gbps 802.11ac voor de 5 GHz-band. De ProSAFE WAC720 Business 2×2 Dual Band Wireless-AC Access Point is een 2×2 business class dual band 802.11ac wireless Access Point, dat een geaggregeerde doorvoer ondersteunt tot 1.2Gbps. De doorvoer bedraagt 300 Mbps voor de 2,4 GHz-band en 867Mbps 802.11ac voor de 5 GHz-band.

In de NETGEAR Ensemble Mode fungeren de Prosafe Access Points als een schaalbare oplossing voor groeiende organisaties die steeds meer AP’s inzetten om het groeiende aantal apparaten op hun draadloze netwerken te ondersteunen. Denk hierbij aan het hoofdkantoor van een klein bedrijf met AP’s op verschillende verdiepingen, winkelcentra die draadloze toegang aan huurders en bezoekers bieden, kerken, buurthuizen of kleine scholen. Ensemble maakt het voor dit soort organisaties mogelijk te migreren van een standalone AP, naar een beheerde oplossing zonder hoge IT-kosten. Indien netwerken groeien en grotere access points groepen ontstaan kunnen organisaties extra Ensemble groepen, een NETGEAR ProSafe Wireless Controller of de cloud-based NETGEAR Business Central Wireless Manager toevoegen.

Specificaties

De nieuwe Access Points bouwen voort op het NETGEAR-ontwerp dat wordt gebruikt voor de bestaande AP’s, zoals de ProSafe WNDAP660 en de WNDAP360-modellen. De nieuwe WAC730 en WAC720 Access Points zijn 40 procent kleiner en bieden extra mogelijkheden zoals de Bonjour Gateway, ter ondersteuning van Apple apparaten over meerdere subnetten in elk netwerk.
Met Ensemble bevindt de intelligence control zich in de AP’s zelf, waardoor een bedrijf firmware-updates kan uitvoeren en cliënt connectivity en traffic voor alle AP’s kan monitoren via een gecentraliseerd dashboard. Aangezien de beheerfunctie op de AP zelf wordt gehost zijn beheertaken voor traditionele controllers niet meer nodig. Aankoop, bijwerken, support verlenging en hardware-onderhoud van een afzonderlijke controller is niet nodig. Bij een AP-storing maakt Ensemble zelf aanpassingen om ervoor te zorgen dat de groep samenwerkt, waarbij de juiste instellingen worden gedeeld en doorgevoerd.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe AP’s:

  • Tot 1.7Gbps voor de WAC730 Access Point en tot 1.2Gbps voor de WAC720 Access Point
  • 3 x 3 (Transmit x Receive) met 3 datastromen voor 2.4GHz (450Mbps) en 5GHz (1.3Gbps) voor de WAC730 Access Point, 2 x 2 (Transmit x Receive) met 2 datastromen voor 2.4GHz (300 Mbps) en 5GHz (867Mbps) voor de WAC720 Access Point
  • Simultaan Dual-band gebruik met backward compatibility tot 802.11n
  • Power over Ethernet (802.3af)
  • Grafische gebruikersinterface
  • Gratis Ensemble management voor groepen tot 10 AP’s
  • Beveiliging met WPA en WPA2 en MAC address Access List
  • Direct te koppelen met NETGEAR Business Central Wireless Manager en ProSAFE WC7600 Wireless Controller en de ProSAFE WC9500
    Wireless Controller voor bedrijven met grotere groepen AP’s (beschikbaar in Q1 2016; controller en licenties zijn hiervoor nodig en worden apart verkocht)

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe ProSAFE access points zullen deze maand te koop zijn via geautoriseerde NETGEAR partners en andere reseller kanalen en e-commerce sites in Noord-Amerika, Europa en China. Regionale verschillen kunnen van toepassing zijn op de uiteindelijke prijzen voor de eindgebruikers, afhankelijk van de reseller en het gebundelde aanbod.