NETGEAR verbindt ieder apparaat met mobiel netwerk met nieuwe 4G-modems

0
2135
netgear-4g-modem

NETGEAR introduceert een nieuwe serie 4G-modems (LB111X) die ieder apparaat kunnen verbinden met het mobiele datanetwerk. De oplossing is gericht op bedrijven met werknemers die veel onderweg zijn. Hun medewerkers beschikken met behulp van 4G-modems altijd over een primaire of failover-verbinding.

In eerste instantie zijn er twee modellen beschikbaar: de LB1110 voor privégebruik of inzet in kleine bedrijven en de LB1111 met Power over Ethernet (PoE) voor inzet in grotere kantoren met PoE-infrastructuur. Bij PoE wordt de energievoorziening via de ethernetbekabeling aangeleverd. De modems zijn elk voorzien van een Gigabit ethernetpoort waardoor ze als netwerkbrug kunnen dienen voor routers, gateways, switches, computers, beveiligingscamera’s of andere devices die werken via ethernet. Als een gateway, router of switch wordt aangesloten op het 4G-modem kunnen andere devices op het netwerk ook de mobiele verbinding gebruiken.

“4G is in steeds meer landen beschikbaar en de simpelste manier om een mobiel team online te krijgen”

Een brug tussen ethernet-devices en internet
“4G is in steeds meer landen beschikbaar en de simpelste manier om een mobiel team online te krijgen”, zegt Andrew Green, vicepresident mobile network products bij NETGEAR. “Als je geen permanente bedrade verbinding kunt krijgen – of nodig hebt – zorgen onze 4G-modems voor een brug tussen ethernet-devices en het internet.”

Bedrijven met een onbetrouwbare vaste internetverbinding kunnen het 4G-modem als een failover-oplossing gebruiken, zodat belangrijke bedrijfsprocessen zoals beveiligingscamera’s en betalingssystemen nooit onderbroken worden bij storing van de vaste verbinding.

Technische eigenschappen
Technische eigenschappen van NETGEAR 4G-modemserie zijn:

  • 4G met 3G/2G fallback voor mobiele netwerktoegang
  • Gigabit ethernet LAN-poort voor mobiele netwerkverbinding naar een router, switch, computer of beveiligingscamera
  • PoE-optie voor betrouwbare internetverbinding en stroom via een ethernetkabel (alleen de LB1111)
  • Interne WWAN-antennes met ondersteuning voor optionele externe TS9-antennes
  • TR-069 voor beheer op afstand
  • Beugels voor bevestiging aan muur of stands voor plaatsing op bureaus